VolvemosEnUnRatito

Diari de viatge

Els Intha o “Fills del Llac”

Després de 2 dies caminant per camins plens de pols i terra vermella de l’interior de Myanmar amb la Neus, el Jacob i la Kristel, amb una mitja de 38-40ºC i màximes de 43ºC no us podeu imaginar la sensació quan arribes a la vora del llac Inle.

Es tracta d’un  llac enorme situat a l’Est de Myanmar a l’estat Shan. Diuen que té uns 100 km de llarg i només uns 5 km d’ample però això depén del tio que agafa les mides i de quan les agafa perquè la diferència entre temporada seca o humida és considerable, a més tota la vora del llac són aiguamolls navegables així que formen part del llac també. El que està clar és que de gran ho és, un rato i de ben parit també, molt!!!

Inle lake worldsinmegapixels

Inle Lake worldsinmegapixels

No té gaire profunditat, de 2 a 4 metres com a màxim en temporada de pluges a més l’aigua no està massa fresca, al contrari, està mig calentota, vam fer un banyet ja que hi erem no? La temperatura de l’aigua fa que la pesca es vegi afavorida degut a la gran quantitat de peixos.

worldsinmegapixels-7518

A tot el voltant del llac hi ha uns 200 nuclis habitats entre pobles flotants i ciutats. La gent de la regió es coneixen com els Intha que vol dir “els fills del llac”. La manera que tenen de desplaçar-se és mitjançant petites embarcacions que fan anar amb rems i aquí és on hi ha la gràcia del tema… són unes autèntiques bèsties remant amb una cama.

Agafen el rem amb una cama mentre amb les mans preparen els aparells de pesca i amb l’altra cama aguanten l’equilibri a sobre de la barca. És una passada veure amb quina facilitat es remenen els tios, sembla super fàcil i no ho deu ser.

Intha people in Inle Lake

Intha people in Inle Lake

worldsinmegapixels-7209

worldsinmegapixels-7154

worldsinmegapixels-7328

La població més gran és NyaungSwe (no confondre amb Swe Nyaung ), és on hi ha hostels i restaurants bastant interessants i natres hi vam passar 3 dies super bé la veritat, calor durant el dia però a la nit de conya, molt frescos. Una història que ens va donar conversa durant dies amb la Kristel, el Jacob i alguns més que dormien al nostre hostel (el nom no me’n recordo però estava just a davant del famós i caríssim Aquarius) va ser que estava just al costat d’un monestir budista i com era la setmana prèvia a l’any nou, un monjo es va passar i no és conya, 4 dies i 3 nits resant sense parar a través d’uns altaveus que donaven al carrer…4 dies sense parar, tot i així vam dormir bastant bé.

worldsinmegapixels-7186

 

worldsinmegapixels-7182


worldsinmegapixels-7171

worldsinmegapixels-7179

La gent del llac es dedica bàsicament a la pesca i la horticultura, el llac Inle és conegut pels seus horts flotants fets a base de joncs lligats on cultiven carbassó, diverses varietats de tomates, pebrots, carbasses, ceba, en fin de tot una miqueta. És super curiós veure un hort que flota on els pagesos treballen asseguts des de dins de una barca.

horts flotants

Jacob flipant amb els horts

Molta gent també als pobles flotants que rodejen el llac es dediquen a diferents treballs artesans com la plata, els teixits de diferents tipus com la seda feta de la flor de loto i d’altres i també a l’elaboració de cigars semblant als puros de molt bona qualitat. Si voleu visitar tots aquests tallers artesans només heu de contractar una barca per fer una volta de tot el dia pel llac per uns 14000 kyats, el que seria uns 13 USD o 10€ i pensar que us ha sortit super barat. Al cap d’una estona comprobareu que amb el preu venien incloses 2000 parades no concertades amb el colega de la barca per visitar tallers on cobra una petita comisió. No passa res, podeu visitar-ne alguns perquè val la pena i són interessants, a més el xavalet s’enportarà uns calerons més. No esteu obligats a comprar res i quan us canseu li podeu dir al noi “xato ja prou de paradetes vale?” i sense cap problema ell segurament ho deixarà de fer.

worldsinmegapixels-7265

 

Als voltants del llac i sortint des de Nyaung Swe hi ha pobles flotants molt macos i d’altres a la vora del llac que nosaltres vam visitar amb bicicleta, la veritat que val la pena moure’s en bici per aquesta zona i disfrutar dels paisatges i sobretot de la gent que et trobes pel camí que sempre et regala un somriure o una bona conversa.

Inle Lake

 

worldsinmegapixels-1

worldsinmegapixels-1-7

Inle Lake

Si a sobre és Water Festival doncs sempre pots pactar una bona remullada amb els nens del poble, tots contra la Neus, hahaha!!!

worldsinmegapixels-2

worldsinmegapixels-3

worldsinmegapixels-4

 

 

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.